Over Woodness

Absolute insanity, madness, or fury. 

Woodness, 
Letterlijk vertaald als absolute waanzin. 
Guillermo Pluym (1992) 

Guillermo staat als kok voor een constante zoektocht naar vernieuwing. Hippe invloeden en trends zijn de rode draad doorheen zijn creaties maar de basis zijn altijd kwaliteitsproducten. 
Guillermo kreeg de liefde voor het koken met de paplepel ingegeven. Niet moeilijk met twee grootouders die hun gigantische passie voor het koken met hem deelden. 

Na zijn opleiding aan de Hotelschool in Kortrijk, doet Guillermo ervaring op bij verschillende toprestaurants. 
Guillermo begon zijn carrière in het spa & resort hotel La Réserve in Knokke, één van de beste hotels van de Belgische kustlijn waar hij vier jaar werkte. Ondanks zijn liefde voor de hotelsector besloot Guillermo om in 2015 om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Zo werkte hij onder andere enkele jaren in Nederland bij Etablissement 1880 in Groede maar ook bij Restaurant het Zwin in Sluis. 

De streek waar hij geboren en getogen is, laat hem echter niet los en als zijn goede vriend en tevens uitbater van Bistro Koklikoo hem belt, keert hij terug naar Zonnebeke om het beste van zichzelf te geven in de keuken.

Nu stelt hij daarnaast met trots ook zijn eigen ding voor: Woodness. Kok met een twist met liefde voor de natuur. Dit vertaalt o.a. zich in verpakkingen uit gerecycleerde materialen. Onze bedrijfskledij wordt gemaakt van Tencel. Tencel is een duurzaam geproduceerde vezel, gemaakt van eucalyptus hout. Het eucalyptus hout wordt gewonnen uit een verantwoord beheerd bos, met een officieel FSC keurmerk. Bovendien plant Le Nouveau Chef in samenwerking met Original Beans een boom voor elke verkochte koksvest gemaakt met Tencel!

Scroll naar boven