Catering & events

Persoonlijke catering op maat van Woodness

Wil je graag een heerlijke catering op je huwelijk of event die helemaal bij jullie of het bedrijf past?
Guillemo Pluym voorziet met Woodness een duurzame en familiale catering op maat – met een twist.

Voeg persoonlijke elementen toe

Bij catering op maat kan je zo persoonlijk gaan als je zelf wil. Belangrijk hierbij? Geef je ons zoveel mogelijk persoonlijke informatie mee, waar wij vervolgens mee aan de slag kunnen. We bepalen je gerechten pas na een eerste gesprek aan tafel. Hier leren we jullie graag wat beter kennen door jullie enkele vragen te stellen: hoe hebben jullie elkaar leren kennen, waar zijn jullie al samen op vakantie geweest, van welke gerechten genieten jullie samen, …? Op basis van deze informatie stellen wij dan een menu samen volledig op maat van jullie.

Kies voor een eyecatcher catering

Guillermo merkt dat er steeds minder gekozen wordt voor een klassieke catering met een voor-, hoofd- en nagerecht aan tafel. “We krijgen in plaats daarvan meer en meer aanvragen voor walking dinners. Vooral de voorgerechten zijn aan het verdwijnen. Koppels hebben liever meerdere kleine gerechtjes en finger food in een walking diner of enkele hapjes geserveerd aan tafel met een food-sharing concept. Hier is vaak een bepaalde eyecatcher aan verbonden. Dit maakt het extra leuk en uniek voor je gasten; in plaats van alleen catering, geef je hen ook een ervaring. In de zomer werken we bijvoorbeeld veel met een Ofyr, waarmee we tijdens je receptie showcooking voorzien en hapjes maken die naar je gasten worden gebracht.”

Hak knopen door naar jullie voorkeur

Bij het kiezen van je catering bepaald je niet enkel of je een zittend diner of walking dinner wil, er zijn nog tal van andere keuzes te maken. Guillermo licht toe: “kies je voor een klassiekere Belgisch-Franse keuken, of heb je liever Italiaanse of Oosterse invloeden? Een combinatie kan ook; door jullie favoriete keuken te kiezen, en er dan nog eens een hapje tussen te steken met bijvoorbeeld een Japanse toets. Je keuze hangt vermoedelijk ook samen met je locatie en je (lokale) cultuur. De thuisbasis van Woodness is bijvoorbeeld de Westhoek, een uithoek van West-Vlaanderen, waar de Italiaanse keuken en grotere porties wel geapprecieerd orden. Ik geef vaak het advies: doe ook niet té veel of té zot, kies vooral voor herkenbare en lekkere gerechten.

Ook op vlak van dranken raadt Guillermo aan te kiezen voor wat jullie echt willen. “Kies voor dranken op maat van jullie. Verkiezen jullie champagne, cava en wijn of houden jullie van een homemade limonade, mocktail of iced-tea? Mocktails zijn nu een populaire keuze, alsook een 50/50 combinatie van alcoholische en non-alcoholische dranken. Cocktails & mocktails kun je bovendien personaliseren: kleed ze leuk aan met specifieke garnituren zoals rood fruit of laat je gasten zelf hun drankje naar keuze afwerken. Op vlak van wijn kan je natuurlijk ook voor aangepaste wijnen gaan die passen bij het menu”, tipt Guillermo.

Proef en pas aan

Guillermo raadt an jullie menu op voorhand te proeven: “ik vind het altijd een goed idee om voor je huwelijk je menu en de verschillende smaken te proeven. Dit neemt voor jullie een verassingsfactor weg, maar je bent dan wel gerustgesteld en weet dat je op je catering kan vertrouwen. Wij nodigen jullie bijvoorbeeld een paar weken of maanden voor je huwelijk met zes personen uit om je demomenu te proeven. Terwijl zitten we aan tafel, kijken we wat er goed is en wat jullie liever anders zien. Zo kan je het menu nog laten aanpassen voor je huwelijk mocht dit nodig zijn.”

Scroll naar boven